Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hurriganes sai alkunsa Helsingin Pohjois-Haagassa vuonna 1971. Perustajajäsenet olivat viimeksi Kalevala-yhtyeen riveissä vaikuttanut rumpali-laulaja Remu Aaltonen, basisti Cisse Häkkinen ja kitaristi Ile Kallio. Kallion erottua yhtyeestä keväällä 1972 kitaristiksi liittyi Albert Järvinen.

Hurriganes saavutti alusta alkaen mainetta hurjalla ja energisellä lavaesiintymisellään. Yhtyeen musiikki oli suoraviivaista rock'n'rollia ja heidän repertuaariinsa kuului paljon omintakeisia versioita 1950- ja 1960-lukujen rock-klassikoista, kuten Little Richardin ”Slippin’ And Slidin’” ja Bo Diddleyn ”Roadrunner”.

Hurriganesin ensimmäinen levy ”Rock And Roll All Night Long” ilmestyi vuonna 1973. Sekä studio- että keikkaäänityksiä sisältävä albumi menestyi mukavasti tuoden heidän levy-yhtiölleen Love Recordsille ensimmäisen kultalevyn. Bändin todellinen suurmenestys alkoi kuitenkin vasta seuraavana vuonna ilmestyneen ”Roadrunner”-levyn myötä. Tukholmassa Marcus Music -studiolla äänitetty levy sisälsi lukuisia biisejä, joista tuli suuria Hurriganes-hittejä, näistä tunnetuin oli ”Get On”. ”Roadrunneria” pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista rock-levyistä.

”Roadrunnerin” jälkeen Hurriganesin suosio oli suurimmillaan ja bändi esiintyi menestyksekkäästi myös Ruotsissa. Järvinen erosi Hurriganesista kesällä 1975 ja Ile Kallio palasi bändiin kolmen vuoden tauon jälkeen. Loppuvuodesta 1975 ilmestyi ensimmäinen Ile Kallion kanssa tehty levy, ”Crazy Days”. Albumin suurimmaksi hitiksi nousi Cissen laulama ”My Only One”, joka oli jo pitkään ollut Hurriganesin keikkaohjelmistossa.

Vuoden 1976 levy ”Hot Wheels” äänitettiin halvassa ja rähjäisessä Microvox-studiossa Lahdessa ja se oli soundillisesti edeltäjiänsä raaempi ja rankempi. ”Hot Wheels” oli Hurriganesin todellinen läpimurto Ruotsissa, ja siellä levyä pidetään vähintään yhtä suuressa arvossa kuin ”Roadrunneria”.

Love Recordsin omassa aivan uudessa studiossa äänitetyn ”Tsugu Wayn” (1977) sisältö oli tuttua Hurriganesia muutamine covereineen, muun muassa Beatlesilta lainattu ”Hold Me Tight”. Levy julkaistiin Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa nimellä ”Use No Hooks”. Seuraava levy, vuoden 1978 ”Hanger” toteutettiin viisimiehiseksi laajennetulla kokoonpanolla.

Epäonnistuneen Englannin valloitusyrityksen jälkeen vuonna 1977 Ile Kallio alkoi menettää mielenkiintoaan yhtyettä kohtaan ja lopulta Albert Järvinen korvasi Kallion kitaran varressa alkuvuodesta 1979. Järvisen toinen kierros yhtyeen riveissä kesti kahden albumin, ”Jailbird” (1979) ja ”10/80” (1980) ajan. Pave Maijasen tuottama ”10/80” oli suuri arvostelu- ja kaupallinen menestys, ja sisälsi jättihitin ”Bourbon Street”. Levyn aloituskappale ”Made in Sweden”, ja päätösbiisi ”Just for You” ovat Hurriganesille epätavanomaisia instrumentaaleja.

Järvinen erotettiin yhtyeestä syyskuussa 1981 ja häntä korvaamaan tuli studiomuusikkona mainetta niittänyt Janne Louhivuori. Louhivuori soitti kahdella Hurriganes-albumilla, vuoden 1981 ”Fortissimolla” ja seuraavana vuonna julkaistulla ”Rockin'” -albumilla. Hurriganesin keikkasuosio oli tässäkin vaiheessa vielä kovaa varsinkin Ruotsissa.

Louhivuori jätti yhtyeen kesällä 1983 ja häntä paikkaamaan tuli Ile Kallio, joka soitti yhtyeen viimeisiksi jääneillä studiotallenteilla ”Seven Days, Seven Nights” (1983) ja ”Hurrygames” (1984), josta tehtiin myyntiin myös pitkä video. Pian ”Hurrygamesin” jälkeen yhtye lopetti toimintansa.

Hurriganes teki neljän vuoden hiljaiselon jälkeen kesällä 1988 comeback-kiertueen soittaen suurimmilla festareilla. Ensimmäisillä keikoilla kitaristina soitti Järvinen, mutta kiertueen loppupuolen keikat hoiti Louhivuori. Viimeisiltä keikoilta taltioitiin livelevy ”Live at Metropol”.

Cissen (1990) ja Albertin (1991) kuolemien jälkeen Remu on fiilistellyt Hurriganesin merkeissä muun muassa Remu Plays Hurriganes -kiertueellaan, jossa soittamassa oli Suomen parhaimpia muusikoita. Vuonna 1998 Remu kokosi Hurriganesin uudelleen kokoon, jolloin yhtyeeseen otettiin kaksi uutta soittajaa, basisti Harri Merilahti ja hänen poikansa kitaristi Rocka Merilahti. Kokoonpano julkaisi vuonna 2001 ”30th Anniversary” -albumin, joka sisälsi vanhoja hittejä 2000-luvun versioina. Kokoonpano vaihtui vuonna 2004, jolloin yhtyeeseen liittyi kitaristi Jukka Orma ja basisti Mikko Löytty. Vuonna 2006 kitaristi Jukka Orma vaihtui Nipa Niilolaan.

hurriganes.jpg

©2020 Hurriganes fanisivut - suntuubi.com